Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Wel en niet doen met betrekking tot erectiestoornissen

De meeste mannen vinden het lastig om over problemen met betrekking tot hun erectie te praten – en dat is op zich best wel vreemd. Zeker aangezien problemen met een erectiestoornis best regelmatig voorkomen bij mannen. Ongeveer 5 procent van de mannen die ouder zijn dan 40 jaar, en 15 tot 25 procent van de mannen die ouder zijn dan 65 hebben last van een erectiestoornis. Hoewel een erectiestoornis wel steeds vaker voorkomt naarmate iemand ouder wordt betekent het niet dat dit de enige reden is dat iemand er last van kan krijgen.

Juist om mannen met een erectiestoornissen te helpen beter en verstandige keuzes te maken willen we een aantal verschillende punten op een rijtje zetten om ervoor te zorgen dat je een verstandige keuze maakt met betrekking tot een erectiestoornis. Dit is een aantal suggesties van wat je wel en niet moet doen.

Niet doen: Vergelijk jouw seksleven niet met anderen

Voor de meeste mannen gebeurt het wel eens dat ze geen erectie kunnen krijgen – het is zelfs wel normaal te noemen aangezien het ongeveer 20 procent van de tijd bij mannen niet lukt. Wanneer we het hebben over ‘gezond’ seksueel functioneren en een goede relatie’ dan is er geen ‘standaard’ waar we naar moeten vergelijken. 

Gerelateerd artikel: De Apcalis sx 20mg oral jelly prijs, werking en online ervaringen

Als jullie als stel tevreden zijn over jouw seksleven en samen intiem kunnen zijn dan hoeft een erectiestoornis geen echt probleem te zijn. Als erectiestoornissen echter een probleem worden en de relatie negatief beïnvloeden dan is het tijd om er iets aan te gaan doen. 

Niet doen: Het probleem verbergen bij jouw partner

Het is zeker waar dat een erectiestoornis soms vervelend voelt en dat het buitengewoon lastig is om er over te praten. Veel mannen vinden het lastig om over te praten en bespreken een eventuele diagnose niet met hun partner. Wanneer er binnen een relatie niet open over wordt gesproken dan kan een erectiestoornis ervoor zorgen dat de relatie steeds afstandelijker gaat worden. 

Het is voor een man belangrijk om te weten dat jouw partner ook last kan ondervinden van een erectiestoornis. Dat betekent niet dat iemand zich schuldig hoeft te voelen, maar wel dat het belangrijk is om open en eerlijk met elkaar te zijn. Dat is de enige manier om de angst en ongerustheid voor een erectiestoornis voor te blijven. Zorg ervoor dat je met elkaar in gesprek blijft, blijf positief en onthoud dat samen de meeste problemen met betrekking tot het niet kunnen krijgen van een erectie kunnen worden opgelost.  

Doen: Gezondheidsproblemen aanpakken

Er zijn nog steeds veel mannen die denken dat een erectiestoornis enkel en alleen tussen de oren zit. Maar niets blijkt minder waar. Het is belangrijk om gezondheidsproblemen en ziektes aan te pakken die ervoor zorgen dat er een erectiestoornis optreedt. Het begint al bij de huisarts en een fysiek onderzoek om eens te kijken wat mogelijke lichamelijke oorzaken kunnen zijn van de problemen met een erectie krijgen. 

Gerelateerd artikel: De ervaring met en efficiëntie van dapoxetine priligy en generische priligy

Een aantal van de meest voorkomende lichamelijke problemen die kunnen zorgen voor een erectiestoornis zijn onder ander: neurologische problemen, een te laag testosteron gehalte, een te hoge bloeddruk en diabetes. Zodra je met de huisarts in gesprek gaat kun je ook gelijk bespreken of die fysieke klachten kunnen zorgen voor een erectiestoornis. Ook als je bijvoorbeeld rookt of momenteel te zwaar bent is het belangrijk om die problemen eerst aan te pakken voordat je verder gaat met het bespreken van de situatie. 

Doen: Stilstaan over stress

Zowel stress als angst over een erectiestoornis kan ervoor zorgen dat je juist minder goed kan presteren. Als jij je constant druk gaat maken over het eventueel wel of niet krijgen van een erectie dan ben je teveel bezig met het krijgen van een erectie en niet genoeg bezig met het genieten van jouw partner. 

Sterker nog, als je constant stress en angst hebt over seks is de kans dat je steeds minder zin hebt in seks. Daarom is het nogmaals erg belangrijk dat je dergelijke onderwerpen bespreekbaar maakt en op die manier open en eerlijk over kan praten met jouw partner.

Er zijn een flink aantal redenen dat een man problemen kan krijgen met erectiestoornissen. Bijvoorbeeld eerdere, vervelende ervaringen met seks, stress met familie of vrienden of op het werk, slechte communicatie met de partner, en onrealistische verwachtingen met betrekking tot seks.