Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

Wat zijn reden voor een erectiestoornis?

We willen beginnen met een concrete boodschap – eenmalig (of zelfs twee keer op rij) geen erectie kunnen produceren is geen enkel probleem. Wanneer je tijdens de sex opmerkt dat het niet haalbaar is een stevige erectie te houden of er geen te krijgen kondigt dit dat niet gelijk aan dat je ook gelijk problemen hebt met een erectieproblemen. Het kan gebeuren dat iemand op dat ogenblik gewoon geen erectie krijgt. 

Maar behalve een aantal verschillende mentale factoren zijn er ook lichamelijke omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je geen erectie kunt krijgen. We hebben het dan over een erectiestoornis wanneer je langer dan drie maanden geen bevredigende erectie kunt krijgen. Deze verschillende redenen zijn de volgende:

Hormoonafwijkingen

Wanneer we kijken naar de chemische compositie van onze drang naar seks (ook wel het libido genoemd) dan speelt het mannelijk geslachtshormoon hierin een rol. Wanneer we jonger zijn is het testosterongehalte vele malen hoger, en dan hebben we meer zin in seks en is het ook simpeler om een krachtige erectie te krijgen. 

Het is mogelijk dat er problemen ontstaan met een erectiestoornis wanneer het testosterongehalte zoveel afneemt dat het voor een man niet meer mogelijk is om een stevige erectie te krijgen. Er zijn een aantal verklaringen waarom het testosterongehalte dramatisch zou afnemen. 

Gerelateerd artikel: Cialis 5 mg, 10 mg of 20 mg online kopen of bestellen zonder recept

Het is mogelijk om bij een arts te verifiëren wat het testosterongehalte is. Wanneer dat inderdaad te laag blijkt te zijn om een goede erectie te hebben dan is het mogelijk dat je hier medicatie krijgt om het testosterongehalte weer op een goed niveau te tillen. Hormoonafwijkingen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 5% van alle erectiestoornissen.

Beschadiging van de zenuwen

Wanneer er een beschadiging optreedt bij de hersenen of zenuwen of wanneer deze ziek zijn geworden dan is het mogelijk dat bepaalde stimulansen niet meer goed worden doorgegeven. Aangezien een erectie uiteindelijk begint bij de hersenen zou dit kunnen zorgen voor erectiestoornissen. Als je bijvoorbeeld een zwaar ongeval hebt gehad met hersenletsel of een herseninfarct krijgt dan is het mogelijk dat een erectie krijgen niet gemakkelijk meer is. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat wanneer letsel ontstaan aan het bekken of de penis zelf er misschien minder kans is op een erectie. Zenuwbeschadiging is de reden voor ongeveer 16% van alle stoornissen met erecties.

Drugs, alcoholische dranken en medicijnen

Je hebt het al vaak eerder gehoord dat er erectiestimulerende middelen zijn die je kunnen helpen bij een erectiestoornis. Het is echter ook mogelijk om een erectiestoornis te krijgen door bepaalde medicijnen. Een van de voorbeelden die we vaak geven is het gebruik van bètablokkers. Een arts schrijft bètablokkers voor bij bepaalde hartproblemen of wanneer iemand last heeft van hoge bloeddruk. Het is echter wel mogelijk dat bètablokkers ervoor zorgen dat een harde lul krijgen complex is voor een man.

Het is ook mogelijk dat erectiestoornissen ontstaan bij het innemen van antidepressiva. Deze medicatie maken het klaarkomen voor mannen vaak lastig en lijdt tot een vermindert seksuele aantrekking. Daarnaast kunnen drank en drugs er ook voor zorgen dat iemand geen goede erectie kan krijgen en kan langdurig misbruik zelfs zorgen voor erectiestoornissen. Ongeveer 15% van alle erectiestoornissen zijn het resultaat van medicatie. 

Suikerziekte

Je denkt misschien niet gelijk aan suikerziekte wanneer je het hebt over problemen met het opkomen van een stijfe, maar het is toch degelijk een dermate groot probleem dat meer dan helft van de mannen met diabetes ook ooit last krijgt van erectiestoornissen. Dit is omdat suikerziekte een slechte invloed heeft op de bloedvaten en de zenuwbanen. 

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra Oral Jelly 100mg kopen en bestellen in Nederland

Ongeveer 30% van alle problemen met het krijgen van een erectie zijn het resultaat van zenuwbanen. Het is dan een goed idee om het probleem samen met een dokter op te lossen.

Afwijkingen in de bloedvaten

Gedurende ons menselijk leven zet zich cholesterol neer op de binnenwanden van de bloedvaten. Wanneer deze stof plakt kunnen de bloedvaten beschadigt raken en dus niet meer zo goed kunnen functioneren. Aangezien bloedvaten uitermate belangrijk zijn bij het krijgen van een erectie is dit wel een belangrijk probleem. De bloedvaten raken verstopt, kunnen zich minder gemakkelijk ontspannen of minder goed samentrekken.

Dat is ook de reden dat hart- en vaatziekten binnen de Benelux zo prevelend zijn. Het kan zorgen voor problemen met een te hoge bloeddruk, een herseninfarct of een hartinfarct. Het is ook mogelijk dat de penis zich op deze manier minder goed kan vullen bloed. Daarom is een erectie minder ferm dan normaal. Alternatief is zelfs dat er helemaal geen erectie meer mogelijk is, wat kan zorgen voor erectiestoornissen. Het is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van alle erectieproblemen. Redenen dat mannen hier last van ondervinden zijn te weinig lichaamsbeweging, zwaarlijvigheid, hypertensie en een te hoog cholesterolniveau.