Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

Wat vrouwen moeten weten over erectiestoornissen

Als een man last heeft van een erectiestoornis dan is de kans aanwezig dat zijn partner er ook last van heeft. De seksuologen zijn het erover eens dat een erectiestoornis beide partners beïnvloed, en daarom is het ook een goed idee om er samen wat aan te gaan doen. Vandaar dat we op deze pagina iets meer informatie bieden over wat vrouwen moeten weten over erectiestoornissen.

Het komt vaker voor

Het eerste wat vrouwen moeten weten over een partner met een erectiestoornis is het feit dat erectiestoornissen vaker voorkomen. Het is voor mannen niet vreemd om ongeveer 20 procent (dus 1 op de 5 keer) geen goede erectie te kunnen kringen. Echte erectiestoornis komen voor bij ongeveer 1 op de 10 mannen, en ongeveer de helft van de mannen over de 50 zullen een keer last krijgen van erectiestoornissen. Ondanks het feit dat het misschien wel heel vreemd voelt betekent het niet dat alles instort.

Het is geen normaal onderdeel van ouder worden

De meeste mensen gaan er van uit dat erectiestoornissen een onderdeel vormen van het ouder worden – maar dat is uiteindelijk niet het geval. Hoewel oudere mannen vaam merken dat ze een minder goede erectie kunnen vasthouden en ook minder snel een erectie kunnen krijgen betekent het niet dat een erectiestoornis altijd hoeft te komen. 

Een oudere man heeft misschien iets meer stimulatie nodig, maar dat betekent nog niet dat dit een erectiestoornis betreft. Ook mannen boven de 50 kunnen nog steeds een goed seksleven hebben, daar zijn bepaalde medicaties zoals KamagraCialis, Viagra etc. een goed voorbeeld van.

Een erectiestoornis kun je behandelen

Laten we vooropstellen dat het mogelijk is dat bepaalde erectiestoornis niet te behandelen zijn. Er zijn onvoorstelbaar veel voorbeelden waar een erectiestoornis een dermate complex of vervelend probleem betreft dat het niet mogelijk is om meer goed op te lossen. Maar in de meeste gevallen is het mogelijk om een erectiestoornis op te lossen en weer helemaal te verhelpen. Er zijn medicaties die via de mond inneemt en medicaties die je moet injecteren, therapie voor beide partners, bepaalde hulpmiddelen en in het zwaarste geval is het zelfs mogelijk om een operatie te ondergaan. 

Vrouwen hebben ook problemen

Het is belangrijk om te weten dat niet alle seksuele problemen bij de man liggen. Het is voor vrouwen ook mogelijk om niet geil te raken of problemen hebben bij het nat worden. Het is zelfs mogelijk dat vrouwen pijn ondervinden tijdens de seks. Dit zijn allemaal problemen die je uiteindelijk moet bespreken met de geneeskundige. 

Wat kunnen vrouwen doen?

Het belangrijkste voor vrouwen is dat ze blijven communiceren met hun partner. Het is belangrijk om iets meer te lezen over erectiestoornissen en te weten dat het geen probleem is dat aan hen ligt. Wanneer een vrouw zich in gaat lezen over de redenen dat een man een erectiestoornis krijgt betekent het gelijk dat ze doorhebben wat de mythes zijn en wat daadwerkelijk is.

Weet dat het niet aan jou ligt – dit is voor veel vrouwen een gevoelig punt. Zeker bij oudere vrouwen denken ze gelijk dat het misschien aan hen ligt, dat hun partner hen niet meer seksueel aantrekkelijk vindt. In de meeste gevallen is dit echter niet wat er aan de hand is. Er is vaak een emotioneel of fysieke component waardoor het niet mogelijk is om een erectie te krijgen, en dat heeft bijna nooit met de vrouw te maken. 

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk om positief en flexibel te zijn. Positief in de zin dat het een goede stap is dat jouw partner openstaat om het gesprek met je aan te gaan over zijn erectiestoornis. Als we dan bij stilstaan dat de meeste mannen maar liefst 2 jaar wachten voordat ze het gesprek aangaan is het belangrijk om positief te blijven wanneer het gaat om een erectiestoornis. Het is hier ook belangrijk om positieve feedback te geven en te blijven geven.

Het is ook belangrijk om flexibel te zijn – probeer op een andere manier seks en intimiteit met elkaar te verkennen. Wanneer je samen een nieuwe manier ontdekt om intiem te zijn maakt dat het een erectie niet gelijk zo belangrijk. 

Daarnaast is het een goed idee om samen gezond te leven. We merken dat een gezonde levensstijl toch erg belangrijk is bij het oplossen van een erectiestoornis. Door het samen belangrijk en bespreekbaar te maken is het mogelijk om daar ook stappen te nemen.