Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

Waarom hebben mannen last van een erectiestoornis?

Er zijn verschillende redenen dat een man last kan krijgen van een erectiestoornis. De verschillende PDE5-remmers zoals we ze al eens eerder besproken hebben en die je kent als ViagraCialisLevitraKamagra zorgen er allemaal voor het voor een man gemakkelijker is om een erectie te krijgen tijdens het hebben van seks. Echter blijft de onderliggende erectiestoornis vaak nog wel achter, ook al lost het probleem wel tijdelijk op. Er zijn een aantal redenen dat een man last zou kunnen krijgen van een erectiestoornis.

Reden #1 – Verkalking van de aderen 

Wanneer we kijken naar de manier waarop een erectie ontstaat, het begint eigenlijk wanneer de penis zich volledig vult met bloed. Als er een zware verkalking is in de aderen van de penis dan is het niet meer mogelijk om voldoende bloed in de penis te krijgen. Hierdoor blijkt het ook onmogelijk om een goede, stevige erectie te krijgen. 

Het vervelende is dat het verkalken van de aderen een probleem is dat enkel te vertragen is – je kunt het helaas niet compleet tegen gaan. Twee van de beste manieren om er iets tegen te doen is voor gewicht te verliezen of door meer te gaan bewegen. Gelukkig zijn er ook een aantal verschillende medicijnen beschikbaar, maar deze hebben vaak vervelende bijwerkingen. Gelukkig kun je hier veel tegen doen met bepaalde medicatie tegen een erectiestoornis, maar uiteindelijk blijft het belangrijk om contact te zoeken met jouw huisarts. 

Reden #2 – Psychische of mentale blokkades

Wanneer we het hebben over een erectiestoornis dan hebben we het niet alleen over het feit dat de man niet goed kan presteren. Seksuele problemen kunnen zich namelijk ook uiten vanwege psychische problemen. Daarom komt het regelmatig voor dat een erectiestoornis een mentaal probleem blijkt. Misschien staat de man onder te veel druk op het werk, misschien spelen er eerder traumatische ervaringen mee, of misschien voelt de man gewoon de angst om te moeten presteren en niet zeker weten of dat inderdaad wel kan. 

Het klinkt misschien vreemd, maar voor veel mannen is faalangst een reel probleem voor het krijgen van een erectie. Daarnaast is het ook een probleem dat ineens kan ontstaan. Ook al gaat het jaren goed zonder problemen, het kan ineens gebeuren dat je een vervelende ervaring hebt tijdens het vrijen en ineens heb je het angstzweet staan op het moment dat het moet gebeuren. 

Op een dergelijk moment is het vooral belangrijk om open en eerlijk te zijn over jouw prestaties (en de drang ernaar om te moeten presteren) en over wat dit betekent in een relatie. Het is altijd beter om dit te spreken. 

Reden #3 – Een fysieke afwijking

Voor sommige mannen maakt een fysieke afwijking het erg onprettig om een erectie te hebben. Bijvoorbeeld wanneer de huid te strak zit is het niet prettig om een erectie te krijgen, dan is het niet vreemd dat een man een vervelend gevoel hebben bij het krijgen van een erectie. Op dat moment zorgt de pijn ervoor dat het ook niet meer mogelijk is om een goede erectie te krijgen. Het is echter wel mogelijk om hier wat aan te laten doen, maar het is verstandig om daar eerst met een huisarts over te praten.

Zoals je kunt zien zijn er verschillende redenen dat een man last kan krijgen van een erectiestoornis, of het in elk geval lastig maakt om een goede erectie te krijgen. Juist op dat moment is het belangrijk om het probleem bespreekbaar te maken. Anders is het een probleem wat een relatie wel eens kapot kan maken. 

Vooral omdat op een dergelijk moment de partner misschien zou kunnen gaan denken dat er andere redenen zijn dat een man geen zin meer heeft in seks. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de man zijn partner niet meer aantrekkelijk vindt, of misschien dat de man zijn aandacht bij een ander persoon heeft op dat moment. Daarom is het belangrijk om problemen met een erectiestoornis te bespreken, ook al blijkt dat misschien af en toe erg ongemakkelijk.

Uiteindelijk gaat het er wel voor zorgen dat je op die manier het gesprek levend houdt en er ook voor zorgt dat het geen barrière kan worden tussen beide personen. En dat is zeker voor het krijgen van een erectie en een goede relatie alleen maar goed.