Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Tot welke leeftijd is men seksueel actief, is er nog seks na 65 jaar?

De ouderen in Nederland zijn vergeleken met de rest van de aarde als het op seks op oudere leeftijd aankomt.

Waar een paar decennia het vroegtijdig overlijden van een man het einde van relaties en dus ook seks op oudere leeftijd betekende voor de vrouw. Wisten de mannen meestal wel door te gaan met hun leven doordat er genoeg vrouwen zijn die wel seks met een oudere man willen. Wij verkondigen hier niet dat mannen per definitie een jongere vrouw aan de haak willen slaan, maar het komt voor.

Tegenwoordig worden we allemaal wat ouder en zijn veel oudere soms ook onbenullige normen en waarden in de prullenbak beland. 

Gerelateerd artikel: Viagra zonder recept online kopen en bestellen in Nederland

Hierdoor is 65+ seks iets waar we niet meer omheen kunnen. Daarom bespreken wij in dit artikel uitvoerig de onnodige taboes rondom ouderen seks.

Tot welke leeftijd is men seksueel actief

Een onderzoek toonde opvallende statistieken aan: waar 62% van de vrouwen en 81% van de mannen van 65 plus seks belangrijk vinden. Deze cijfers namen pas na jaar 80 af, wat verklaarbaar is, gezien de gemiddelde man in Nederland 80,7 jaar is. Vrouwen weten de magere Hein 6 jaar langer te vermijden, toch daalt precies na jaar 80 de seksdrift monsterachtig af. Wij mogen deze hypothese tot welke leeftijd men seksueel actief is met 80 beantwoorden.

Waar hechten ouderen die seks bedrijven waarde aan

Oudere mensen zijn hilarisch genoeg comfortabeler in hun lichaam dan jongeren tussen 18 en 27. Intimiteit achtten ze dus ook belangrijker gezien ze hun wensen durven te bespreken en hun lichaam beter exploreren. Opa en Oma met een vibrator zien spelen creëert mogelijk koude rillingen op de rug van een kind of kleinkind, maar men moet er echt aan beginnen te geloven. Dankzij de comfort van koppels met een zilveren jubileum en open communicatie halen die het maximale uit de kast als het op seks op oudere leeftijd aankomt. Eigenlijk klinkt ouderen seks denigrerend gezien het deze groep is, die aantoonbaar het geweldigste genot genereren en experimenteren in de slaapkamer.

Ervaren ouderen dan geen seksuele problemen

Ook dit begint kletspraat te worden problematische seksuele complicaties kunnen hedendaags simpel verholpen worden, bovendien worden de massa ingrepen mits een goede onderbouwing voor deze groep door verzekeraars vergoed, gezien deze over het algemeen de beste verzekering bezitten. Echter is een operatie onnodig in genoeg gevallen. 

Gerelateerd artikel: Koop originele Levitra van 20mg zonder recept online in Nederland

Bij 65+ heeft 99% ook de penopauze en overgang achter de rug. effectieve erectiepillen, afrodisiaca maar ook lingerie en speeltjes zijn eenvoudig via fysieke winkels, beurzen, huisfeestjes en internetwinkels te vinden dus dat is ook geen beletsel meer. Seks op oudere leeftijd is dus in de lift mede doordat problemen uit het verleden geen probleem meer vormen.

Hoe actief zijn mensen boven de 65 op seks gebied

Iemand die statistieken van 1979 naast die van 2019 legt schrikt mogelijk want de seksuele activiteit is met 400% toegenomen. Van de 55-65 jarigen beweert 69% dit kwartaal seks te hebben bedreven. Bij de 65-75-jarigen gaat het om 52%. Een kwart van de senioren zegt ook minimaal één keer per week seks te exerceren.