Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

Prestaties verbeteren in de slaapkamer

Als je online zoekt naar manieren om beter te kunnen presteren in de slaapkamer dan ben je zeker niet alleen. Duizenden mannen zoeken een manier om beter te presteren zonder een pil te hoeven nemen of naar de dokter te hoeven. Gelukkig zijn er een flink aantal methodes om je prestaties te verbeteren zonder dat het je veel hoeft te kosten. We geven je een aantal goede suggesties mee.

Iets meer zon krijgen

Zeker in Nederland is dit vrij lastig te doen, maar het heeft wel zijn voordelen. Wanneer we genoeg zon binnenkrijgen maakt ons lichaam minder melatonine aan. Dit is een hormoon dat ons beter helpt te slapen (waardoor we meer rust krijgen) maar is ook nog eens een stofje wat anti-lustopwekkend werkt. Zeker in de koude wintermaanden, wanneer de meeste mensen binnen zitten, is het belangrijk om toch even genoeg buiten te komen. Ons lichaam maakt van nature al meer melatonine aan in de winter, en dus zorgt genoeg zon gedurende deze periode dat we toch meer zin krijgen.

Minder stress

In een hectische samenleving ontkomen we er bijna niet aan, maar dat betekent niet dat stress niet absoluut killing is voor ons libido. Het zorgt ervoor dat onze bloeddruk drastisch omhoog gaat, het verhoogt de hartslag (en niet op een goede manier) en dat is allemaal funest voor ons libido.

Daarnaast kan psychologische stress er ook nog eens voor zorgen dat we niet goed kunnen presteren in bed. Als je bijvoorbeeld de hele tijd aan het denken bent over de presentatie van morgen of bang bent dat je de rekeningen deze maand niet kunt betalen dan heb je weinig ruimte in jouw hoofd om te kunnen vrijen. 

Een actieve levensstijl

Als je een betere gezondheid wil kweken (en dan hebben we het echt over allerlei mogelijke facetten) dan is actief blijven extreem belangrijk. Misschien zorgt seks hebben ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, maar af en toe zelf sporten zorgt ervoor dat jouw hart beter kan presteren. En dus als je hart beter kan presteren dat uiteindelijk de rest ook. Je hoeft elke dag maar een half uurtje intens te sporten (genoeg om een beetje te zweten) om op die manier je mannelijke drang weer omhoog te krijgen.

Weet wat je eet (groente en fruit)

Er zijn een aantal dingen die je kunt eten om ervoor te zorgen dat jouw lichaam beter tegen bepaalde dingen kan. We geven je wat voorbeelden.

Spaanse pepers en andere pepers – Deze zorgen tegen hypertensie en tegen inflammatie. Ze zijn niet gelijk lustopwekkend, maar helpen wel degelijk.

Bananen – Deze banen zijn goed om de bloeddruk te verlagen, en dat komt voornamelijk door het feit dat bananen veel kalium bevatten. Dit heeft een aantal verschillende voordelen voor de mannelijke prestaties.

Knoflook en uien – Ze zijn misschien niet uitermate aantrekkelijk om te eten als we stilstaan bij geur, maar ze zorgen er wel voor dat de algemene doorbloeding veel beter is. 

Weet wat je eet (vlees en meer)

Natuurlijk zijn groente en fruit niet de enige manier om flink wat verbetering door te voeren in jouw dieet. Dit zijn wat andere voorbeelden.

Eieren – Mensen klagen regelmatig over het cholesterol in eieren, maar ze kunnen de hormoonspiegel wel in balans brengen aangezien ze vol zitten met B-vitaminen. Als stress bijvoorbeeld het grootste probleem is dan helpt het eten van eieren hierin ook voor een deel.

Vitamine B-1 – Je vind dit terug in varkensvlees, pinda's en bruine bonen. Waar deze vitamine goed voor is ervoor zorgen dat jouw hersenen sneller signalen kunnen ontvangen en verwerken. Uitermate belangrijk voor het goed presteren.

Omega-3 vetzuren – Als je ooit over het Mediterraans dieet hebt gehoord dan ken je de voordelen van gezonde olijfolie, avocado’s, tonijn en zalm al. 

Hulp zoeken wanneer het nodig is

Natuurlijk kunnen deze stappen je helpen, maar wat kun je nog doen als het niet werkt voor jou? Bijvoorbeeld als je de Ziekte van Peyronie hebt? Dan is het een goed idee om met een professioneel iemand te praten die je kan helpen bij jouw problematiek.