Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Kun je een erectiestoornis oplossen met natuurlijke supplementen?

Wanneer je online gaat zoeken naar oplossingen voor een erectiestoornis dan zie je niet alleen de standaard opties zoals de meer bekende erectiepillen. Je zit ook natuurlijke supplementen en vitamines die worden aangeraden voor mannen die een erectiestoornis hebben. Het probleem hier is dat deze zeker niet altijd even effectief zijn. We vertellen wat meer over de verschillende, populaire opties en waarom deze uiteindelijk niet zo effectief blijken.

Ze lossen het probleem niet op

We willen niet beweren dat deze opties niet werken. Bepaalde natuurlijke supplementen zorgen er wel voor dat de bloedtoevoer naar de penis beter is en dat er meer stikstofoxide in ons lichaam is. Maar daar blijft het bij – het zijn geen volwaardige vervangers van de bekende erectiepillen. 

Wat wel klopt is dat gezond eten het nemen van bepaalde vitamines en supplementen betekent dat je een gezondere bloedtoevoer en algemene gezondheid heeft. Alles wat er voor zorgt dat de bloedstroom beter wordt kan een positieve werking hebben met betrekking tot deze stoornis. Daarnaast heeft het nog een bijkomend voordeel dat het gewoon beter is om gezond te leven. 

Vitamine D

Een gebrek aan vitamine D kan zeker vervelend zijn, en een gebrek aan vitamine D is vaak gekenmerkt voor het volgende: 

· Zwakke botten

· Verschillende soorten van kanker

· Hartziekte

· Suikerziekte

En heel vervelend, ook erectiestoornissen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen met een tekort aan vitamine D maar liefst een derde meer kans maakten op stoornissen met betrekking tot erecties. Om genoeg vitamine D te krijgen is het belangrijk om genoeg zon tot je te nemen. Dat hoeft geen uren per dag te zijn – zelfs met ongeveer een kwartiertje per dag moet je genoeg krijgen. 

Het innemen van een vitamine D supplement is dan ook zeker aan te raden als je hier niet aan komt. Voor mensen die jonger zijn dan 70 jaar is de aangeraden dagelijkse hoeveelheid maar liefst 600 IU. Ook het eten van vette vis en zuivel met extra vitamine D  

Foliumzuur

Foliumzuur is een lid dezelfde B-vitamine familie (het is vitamine B12) die helpt bij het aanmaken van stikstofoxide. Mannen die last hebben van ernstige en relatief ernstige erectiestoornissen hebben vaak een te laag foliumzuur gehalte, dit is gebleken uit een aantal verschillende onderzoeken gedaan door wetenschappelijke instellingen. Gelukkig kun je dit niet alleen in een supplement krijgen, maar ook door het eten van bonen, granen, groente en sinaasappelen.

Nicotinezuur

Nicotinezuur, ook wel bekend als vitamine B3, heeft een aantal bewezen voordelen voor kerels met een stoornis met betrekking tot een erectie. Het innemen van nicotinezuur kan de bloedtoevoer verbeteren – maar ook zorgen voor een aantal vervelende problemen. Deze problemen zijn onder andere een verhoogd risico op een beroerte, hartritmestoornissen, zweren en een grotere kans op jicht

Dus hoewel het misschien wel voordelen heeft moet je ook heel goed letten of je misschien niet een te grote hoeveelheid neemt. Ook het is belangrijk om op te passen met het drinken van alcohol wanneer je dit supplement neemt. Er zit nicotinezuur in noten, champignons, kipfilet, erwten en tonijn.

Citrulline en L-arginine

Dit α-aminozuur zit in watermeloen, citroenen en granaatappels, en dat kan weer worden gebruikt om L-arginine te maken, wat vervolgens door het lichaam wordt gebruikt om stikstofoxide te maken. Deze stikstofoxide is belangrijke in het krijgen van een erectie, omdat het de aderen in de penis helpt te ontspannen. Hoewel dit natuurlijk wel voordelen heeft zorgt een tekort aan L-arginine vaak niet voor erectieproblemen, en dus kan het nemen van deze supplementen ook niet helpen bij het oplossen van deze problemen 

De reden dat een tekort niet veel voorkomt is omdat het zit in eten wat we toch regelmatig nuttigen, denk bijvoorbeeld aan vis, rood vlees, gevogelte en zuivelproducten. De daadwerkelijke waarde voor het oplossen van deze vervelende kwestie is dus niet bewezen. 

Wel of niet gebruiken dus?

We kunnen wel zeggen dat het nemen van deze supplementen iemand kan helpen gezonder te leven, dat is wel zeker en een gezond lichaam is altijd beter dan een ongezond lichaam. De daadwerkelijke invloed die het heeft op erectieproblemen is echter beperkt te noemen. Daarom is het altijd verstandig om met een medisch professional te praten over de mogelijkheden met betrekking tot erectiepillen als Cialis en Viagra en de problemen op die manier op te lossen.