Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

Jouw gezondheid en een erectiestoornis, wat je moet weten

Hoewel de meeste mannen er misschien niet over willen praten komen erectiestoornissen vaker voor dan de meeste mannen toe willen gegeven. Het is zelfs zo dat bij mannen tussen de 40 en 70 er ongeveer 30 procent is die af en toe wel eens last heeft met het krijgen van een erectie of het vasthouden van een erectie. Het probleem is dat veel mannen niet naar een dokter durven op het moment dat ze een erectiestoornis kunnen hebben. Het is niet iets waar de meeste mannen graag over willen praten.

Veel mannen denken dat een erectiestoornis puur een psychologisch probleem is, maar onderzoek heeft uitgewezen dat problemen met het onderliggende bloedvatenstelstel de meest voorkomende reden zijn dat mannen last hebben van erectiestoornis. Het probleem is echter dat problemen met de bloedvaten ook zou kunnen zorgen voor verdere problemen. Problemen die uiteindelijk zo ernstig kunnen zijn dat ze wel eens levensbedreigend zou kunnen zijn.

Omdat mannen het vaak lastig vinden om te praten over erectiestoornissen en de uiteindelijke gevolgen er serieus kunnen zijn is het misschien toch een goed idee om rekening te houden met deze gevolgen voor de gezondheid. Dit zijn een aantal dingen die je moet weten.

Het kan een vroege waarschuwing zijn

Een van de eerste onderdelen van een coronaire hartziekte is de endotheliale disfunctie. Dat klinkt misschien heel wetenschappelijk, maar feitelijk betekent het gewoon simpelweg dat de bloedvaten zich niet goed kunnen openen. Het probleem is dat we een endotheliale disfunctie vaak terugzien in de penis – en dan later pas ergens anders. In heel veel gevallen is een erectiestoornis een van de eerste waarschuwingen dat er misschien toch iets niet goed zit. 

Gerelateerd artikel: Viagra zonder recept online kopen en bestellen in Nederland

Hoewel het niet alleen vervelend is in de slaapkamer zou het ook wel eens kunnen betekenen dat er ook nog andere, vervelende problemen staan te wachten.

Er is een verbinding tussen erectiestoornis en jouw gezondheid

Bij mannen die coronaire hartziekte hebben zijn erectiestoornissen een vaak terugkerend probleem. Dit is al vaker aangegeven door verschillende doctoren en telkens weer bewezen in een aantal verschillende onderzoeken. Het probleem met coronaire hartziekte is dat de plaque zich langzaam begint op te hopen in de aderen. Hierdoor is het voor het bloed niet meer mogelijk om voldoende naar het hart te komen, en vervolgens kunnen de bloedvaten minder goed functioneren. 

Dat is niet alleen slecht voor onze gezondheid, maar ook nog eens slecht voor onze erectie. Voor een goede, stevige erectie is een gezonde bloedstroming absoluut van cruciaal belang. Een aantal medicaties die problemen oplossen met een hoge bloeddruk zouden ook een vervelend effect kunnen hebben op het krijgen van een erectie.

Er is een link tussen diabetes en erectiestoornis

Problemen met erectiestoornissen en diabetes zijn goed gedocumenteerd. Dit komt omdat een te hoog bloedsuikerspiegel ervoor kan zorgen dat de bloedvaten beschadigt raken. Daarnaast kan het de zenuwen van de penis ook nog eens beschadigen. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de mannen die last heeft van diabetes ook last heeft van een erectiestoornis. Gelukkig is het mogelijk om met een aantal gezonde veranderingen het probleem met diabetes toch weer flink terug te brengen. 

De verbinding maken is belangrijk

We snappen dat erectiestoornissen vervelend zijn, de meeste mannen hebben het er zelfs niet eens over – zelfs niet tegen hun eigen huisarts. En de mannen die dan wel gaan zijn vaak zo gefocust op het feit dat ze niet goed konden presteren in bed dat ze het niet hebben over de andere, vervelende symptomen die ze hebben gehad.

Gerelateerd artikel: Cialis 5 mg, 10 mg of 20 mg online kopen of bestellen zonder recept

Veel mannen negeren het feit dat ze last hebben van druk op de borst of van kortademigheid. Als je last hebt van erectiestoornis is het belangrijk om de onderliggende problemen niet te negeren maar deze juist ook eens door de huisarts na te laten kijken. Zeker als het mogelijk is dat je ook andere symptomen hebt. 

Gezonde keuzes zijn belangrijk

Het goede nieuws voor mannen met erectiestoornissen is het feit dat er niet alleen medicatie bestaat tegen erectiestoornissen, maar ook dat het mogelijk is om gezonde veranderingen door te voeren en zo het probleem (deels) op te lossen. Regelmatig gaan sporten, gezond eten, niet roken en ervoor zorgen dat de bloeddruk weer op een gezond niveau is zorgen ervoor dat je minder risico loopt op vervelende problemen. Dat zou ook kunnen betekenen dat problemen met erectiestoornissen dan verleden tijd zijn.