Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Gezonde en slechte zaadproductie: klonterige, langzame en gele sperma

Een wilde gok doet ons concluderen dat jij vast wel een keer van sperma gehoord hebt, hoe wij daar bij komen? We hebben een grote glazen bol op kantoor staan waarmee wij de toekomst en gedachten kunnen zien. Maar alle zonder te dollen, hier vijftien feitjes over de zaadproductie van een man.

De zaadproductie van een man komt niet compleet via de ballen

Het meest schrikbarende feiten van sperma. Men denkt namelijk vrij globaal dat sperma in testikels schuilt. Dit is onjuist. Sperma heeft 20% zaadvocht vanuit de prostaat wat zich vermengt met zaadcellen aangeleverd door de ballen van een knaap. 

Gerelateerd artikel: Koop originele Levitra van 20mg zonder recept online in Nederland

Gezonde sperma is afkomstig is uit twee zaadblaasjes, die zich vlakbij de prostaat bevinden. Dit vocht zorgt voor bijna drie vierde van wat bij een ejaculatie naar buiten schiet.

Sperma kan een gele kleur aannemen

Wel eens geschrokken van gele sperma? Doordat dit goedje een lancering via de urinebuis heeft kan het zich met oude plas vermengen. Mocht je dus een dag weinig gedronken kan de overigens nog steeds gezonde sperma een gele tot geelbruine kleur aanvatten.

Hoezo traag zaad, sperma gaat even snel als een scooter

De maximale snelheid van een goede brommer is 45 kilometer per uur, zo ook sperma. Traag is zaad normaal dus zeker niet.

De vraag hoe krijg je sperma is mede door een Nederlander beantwoord

Antoni van Leeuwenhoek heeft zaadcellen in de 17e eeuw ontdekt, deze microbioloog deed zijn eigen gezonde sperma (ja, heel vreemd) onder zijn microscoop. Antoni zag tot zijn schok beestjes bewegen, maar wist gelukkig snel met collega's de link met zaadproductie van de man en bevruchtingen bij de vrouw te leggen.

Gezonde sperma neemt na jaar 35 af

Een man die gemiddeld leeft heeft zeer gezonde sperma tot zijn vijfendertigste na deze leeftijd begint de kwaliteit langzaam af te nemen is hun sperma wat klonteriger en gaat het daardoor wat langzamer. 

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra Oral Jelly 100mg kopen en bestellen in Nederland

Klonterige sperma of traag zaad kunnen ook veroorzaakt worden door harddrugs, overgewicht, sigaretten en schrik niet mobiele telefoons. Hoe ouder de gemiddelde man dus des te slechter de sperma.

De smaak van sperma is sterk beïnvloedbaar

Waar nog geen veertig jaar geleden men dacht dat Ananas voor deze verrassing met gele sperma zorgde hedendaags wetenschap tonen dat groente, fruit en zelfs vleessoorten de smaak van sperma beïnvloeden.

Slecht of klonterige sperma kan je flink verbeteren

Sommige mannen hebben iets betere sperma dan anderen, men spreekt dan ook over traag zaad bij de man. Doch kan slechte sperma in veel gevallen verbeterd worden. Gezonde voeding, beweging en voedingssupplementen kunnen klonterige slechte sperma al omtoveren tot gezonde sperma, maar een weekje goed drinken kan klonterige sperma ook al wat vloeibaarder en dus effectiever maken.

0,05% van de vrouwen is allergisch voor sperma

Niet door de vrouwen laten lezen, want dat kan een enorme stijging teweegbrengen, maar gezonde sperma bevat een bepaalde eiwit waar één op de tweeduizend vrouwen allergisch voor is. Inname van sperma zorgt dan bij deze voor een rode jeukende huid. Dit is niet schadelijk, maar kan als minder plezant door sommige dames ervaren worden.

Elke ejaculatie bevat 200 miljoen zaadcellen

Bij slechte sperma is dit natuurlijk minder. Maar gezonde sperma bevat in zijn geheel 200 miljoen zaadcellen.