Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Eten dat jouw libido omlaag brengt

We staan er niet altijd bij stil, maar het is mogelijk dat we ons libido zelf de das om doen door wat we elke daar naar binnen stouwen. Misschien ben je aan het kijken naar erectiepillen of merk je gewoon dat je niet meer zo goed in de slaapkamer presteert als voorheen, maar dat hoeft niet de schuld van jouw fysieke gestel te zijn. Het zou zo maar kunnen door wat je eet.

Eten met veel soja er in

Je hoeft soja niet compleet te laten staan (en dat is maar goed ook voor diegenen die het lekker vinden) maar als vent is het een goed idee om de hoeveelheid soja die je binnenkrijgt relatief laag te houden. Er zijn namelijk wetenschappelijke onderzoeken geweest waaruit blijkt dat eten dat hoog is in sofa (denk bijvoorbeeld aan het eten van veel tofu) het aantal spermacellen en testosterongehalte kan laten kelderen. Hoewel er nog meer onderzoek naar moet worden gedaan is het een goed idee om grote hoeveelheden soja te vermijden. 

Eten met veel verzadigde vetten

We kunnen niet ontkennen dat een ongezonde hap soms heel lekker kan zijn, en iets uit de friteuse smaakt misschien lekker – maar zit wel boordevol verzadigde vetten. Deze zorgen ervoor dat je aankomt, dat de bloedtoevoer minder gaat worden en dat aderen dichtslibben. Dit heeft allemaal een effect op jouw libido en maakt je ongezonder. 

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra Oral Jelly 100mg kopen en bestellen in Nederland

Als je ongezond eet dan is de kans ook hoger dat je problemen ontwikkelt met een hoge bloeddrukspiegel of met suikerziekte. Deze hebben dan ook weer een effect op jouw libido. Vandaag gezond eten zorgt ervoor dat jij je morgen optimaal voelt.

Suiker

We ontkomen bijna niet meer aan suiker en rietsuiker. Het zit ook in ons brood, kant-en-klare maaltijden en andere frisdranken. Als je het niet in de koffie gooit betekent niet dat je geen last krijgt van suikers. De reden dat het zorgt voor problemen is omdat het ervoor zorgt dat het insuline hormoon erg hoogt wordt. Met een te hoog insulinegehalte in het bloed krijg je te veel oestrogeen en zwembandjes als resultaat. Onderzoek heeft ook nog eens aangeduid dat suiker (glucose) onze te testosteronspiegel omlaag brengt. Je zult er zelf bij stil moeten staan als je minder suiker in je dieet wil hebben.

Zoethout

We hebben het dan niet enkel over de smaakvolle stok die mensen wel eens direct in hun mond doen, het zit ook verwerkt in een aantal dranken, kruidenthee en is ook gebruikt voor het maken van snoepjes. De zoethoutplant (de wortelstok van Glycyrrhiza glabra) bevat fyto-oestrogenen hiervan is aangetoond dat dit het endocriene systeem beïnvloedt. Het eten van zoethout is al eerder gelinkt aan het verlagen van het mannelijke geslachtshormoon. 

Plantaardige oliën

Deze plantaardige oliën lijken misschien heel gezond, maar ze zitten wel bomvol meervoudig onverzadigde vetten. Dat zorgt ervoor dat onze testosteron in vogelvlucht naar beneden gaat. Het advies is om bijvoorbeeld alleen meer te kiezen voor olijfolie als je toch wil bakken en branden in oliën. 

Cornflakes

Het klinkt ongeloofwaardig, maar cornflakes spelen een duidelijk rol in het verlagen van het libido. Sterker nog, oorspronkelijk zijn deze op de markt gebracht om een zo saai mogelijk alternatief voor een ontbijt (zonder wilde verleiding) op de markt te brengen. 

Gerelateerd artikel: De Apcalis sx 20mg oral jelly prijs, werking en online ervaringen

Juist omdat deze cornflakes zo saai waren werd gedacht dat ze misschien ook wel een rol konden spelen in het verlagen van het libido. Zeker niet voor cornflakes gaan dus. 

Zout 

De consumentenbond waarschuwt ons al langer over het binnenkrijgen van te veel zout. Dit komt omdat het onze bloeddruk kan verhogen. Maar steeds meer producten zitten vol met zout, wat natuurlijk niet gunstig is als je er op wil letten.

Te veel drinken

Als je te veel drinkt dat gaan jouw oestrogeenniveaus omhoog en de testosteronniveaus omlaag. Dit zorgt ervoor dat je misschien wel veel plezier hebt, maar hem niet meer overeind gaat krijgen aan het einde van de avond. Zeker omdat het een natuurlijk depressivo is zouden we aanraken om te genieten met mate. 

Je bent wat je eet – en als je een beetje op gaat passen wat er op jouw bord komt te liggen elke dag weer dan kun je er voor zorgen dat je deze vervelende libido remmende middelen links laat liggen.