Ondersteuning
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Enkele feiten over de sterilisatie (vasectomie) bij de man en gevolgen van deze

De vieze luiers, puberende peuters, drukke kleuters of nog spannender reguliere pubers beu? Geen zin om continue naar anticonceptie te grijpen op hitsige momenten? Sterilisatie van de man overwegen kan een slimme zet blijken gezien deze relatief weinig bijwerkingen heeft.

Wie geen kinderen meer wilt produceren, kan nadenken over sterilisatie bij de man, genaamd vasectomie. De partner zal deze schaakzet ook goedkeuren op basis van onderstaande feiten in vergelijking tot klachten na sterilisatie van de vrouwen of man.

Deze ingreep die contemporain allicht uitgevoerd wordt door een Uroloog. Deze specialist haalt een stukje van 2 centimeter zaadleider weg en schroeit de uiteinden dicht.

Gerelateerd artikel: De goedkoopste Kamagra Oral Jelly 100mg kopen en bestellen in Nederland

Een kwartaal na de operatie komt na succes uitsluitend vocht uit de penis en ontbreken zaadcellen, zodat seks na de sterilisatie geen huilende dreumesen tot gevolg heeft.

In de lagenlanden peinst na onderzoek ruim 21% sterilisatie bij de man of vrouw, maar uiteindelijk voert de helft deze ingreep uit. Mannen laten vasectomie over diens geheel onder de 3% uitvoeren. Mede doordat er vele fabeltjes de ronde doen over nadelen van sterilisatie bij de man of klachten na de sterilisatie bij een man.

Vandaar sommen wij enkele verzamelingen van feitjes op.

Het is pijnlijk

De uitvoering van vasectomie kan in een ziekenhuis, maar ook bij privé klinieken tegen concurrerende honoraria en korte procedures . Wij zien deze onterecht nog doen alsnog deze operatie niet pijnlijk is. De stelregel is een week na verwijdering verlof te nemen. Hoe jonger je bent tijdens de ingreep des te pijnlijker het de volgende 3 dagen is. Strakke ondergoed is de week hierop jouw beste vriend. Seks na sterilisatie zouden wij derhalve ook een paar weken uitstellen (met anticonceptie tot week dertien).

  • Vasectomie komt niet aan de testosteron gradatie
  • Sterilisatie bij de man heeft nul bijwerkingen op testosteron en dus libido
  • Het is niet terug te draaien

Dat is niet geheel waar, maar vasectomie presenteren ze als een definitieve keuze, omdat het in 60 procent van de gevallen onomkeerbaar is.

Het duurt een poosje onvruchtbaar te worden

Vruchtbaar sperma blijft nog plusminus een kwartaal in de ballen. Er zijn grofweg vijftien zaadlozingen nodig om iedere cellen kwijt te zijn.

Er zijn ook nadelen bij de sterilisatie van de man

Deze behandeling is met 2 serieuze gevallen in verband gebracht, namelijk prostaatkanker en hartaanvallen. Er is gelukkig een grote maar, zowel prostaatkanker als hartaanvallen zijn bij mannen als nadelen van sterilisatie van een man boven de 55 in verband gebracht. 

Gerelateerd artikel: Koop Originele Cialis van 20mg zonder recept van een Nederlandse apotheek

Het lichaam moet wennen aan de vasectomie en gaat zo als het ware de strijd met zichzelf aan om de tegengehouden zaadcellen te vernietigen. Dit proces kan hartproblemen, suikerziekte en prostaatkanker tijdelijk verergeren.

Vasectomie is de veiligste manier voor tweetallen van een andere geslacht

Sterilisatie voor de man is 3x zo veilig als de uitvoering bij de vrouw. Dit komt omdat de ingreep bij een vrouw vele malen groter is en wel de hormoonhuishouding aantast. Zaken als menstruatie een eisprong en dergelijk vinden nog steeds plaats, althans het lichaam van de dame waagt een poging om dit plaats te laten vinden. Waardoor dames hier meer last van kunnen ondervinden met eventueel verstrekkende gevolgen. De klachten van sterilisatie bij een man kunnen hier totaal niet aan tippen. Het is eenvoudiger en veiliger om vasectomie bij een man uit te voeren.