Ondersteuning
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Betaalmogelijkheden
Verzending & levering

De vroege symptomen van een erectiestoornis

Je hebt misschien op dit ogenblik geen issue met het krijgen van een erectie, en seks is voor jullie meer een sport dan wat anders. Maar zelfs op het moment dat je nog een goede erectie kunt krijgen zou het wel eens kunnen dat er onderliggende problemen kunnen zijn met betrekking tot erectiestoornissen. Zelf mannen die momenteel helemaal nergens last van hebben kunnen uiteindelijk last krijgen van een erectiestoornis. 

Het probleem is vaak dat deze problemen niet plotsklaps verschijnen, vaak zijn er een aantal symptomen of waarschuwingsmomenten waardoor je aan kunt zien komen dat er in de toekomst misschien wel een erectiestoornis op gaat treden. Zeker de fysieke redenen van erectiestoornissen kunnen we vaak vroegtijdig aan zien komen.

Daarom is het belangrijk dat je deze signalen niet negeert en ervoor zorgt dat jij het goed in de gaten houdt of je misschien deze symptomen van een vroege erectiestoornis kan hebben. En mocht je er toch last van krijgen, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt met jouw huisarts om de problemen goed op te lossen. 

Probleem #Een – Je bloeddruk en cholesterol waren te hoog

Een van de problemen met erectiestoornissen die we voortdurend terugzien is een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte. Als je bij de huisarts een test hebt gekregen en het blijkt dat beide te hoog zijn, dan is het misschien tijd om eens te kijken of je er misschien iets aan kunt doen. 

Als je bloeddruk hoger is dan 130/8 of jouw totale cholesterol hoger is dan 240 milligrammen per deciliter (wat je terugziet als mg/dL), dan is de kans aanwezig dat je een vergrote kans maakt op erectiestoornissen. Het is wel belangrijk om te weten dat je met één hoge test niet gelijk problemen hebt, maar als je twee of drie keer een te hoge test hebt gehad dan is het misschien tijd om eens iets aan jouw dagelijks dieet of beweging te gaan doen.

Probleem #Twee – Veranderingen in de erectie

Misschien krijg je nog steeds een erectie die hard genoeg is om seks mee te hebben, maar zelfs kleine veranderingen in jouw erectie kunnen aangegeven dat het misschien later wel eens voor een erectiestoornis zou kunnen zorgen. Je moet weten dat erectiestoornis een ontwikkeld probleem is – het is niet ineens dat je van de een of de andere dag ineens geen erectie meer kan krijgen. 

Gerelateerd artikel: Viagra zonder recept online kopen en bestellen in Nederland

Misschien merk je in het begin dat je een minder stevige erectie hebt, of dat je misschien een erectie kunt krijgen maar deze niet zo lang meer vast kunt houden. Het lastige is dat er geen vast moment is wanneer incidentele problemen met een erectie overgaan in een erectiestoornis. Het gaat eigenlijk meer over wat jouw individuele standaard is geweest. Als het eenmalig gebeurd is het geen probleem, maar als het steeds regelmatiger gebeurt en je geen mentale of fysieke reden kunt bedenken dat je misschien problemen zou hebben met jouw erectie dan is het misschien een keer tijd om stil te gaan staan over het behandelen van wel of niet bestaande erectiestoornissen. 

Probleem #Drie – Je denkt niet zo vaak meer aan seks

Vaak zijn er bepaalde dingen waar we opgewonden van raken, en misschien is het zo dat waar je normaal opgewonden van raakte ineens niet meer goed werkt. Dat zou kunnen betekenen dat jouw testosteronspiegel gezakt is. Dat is namelijk verantwoordelijk voor ons libido – voor onze zin in seks. Als je merkt dat je ineens veel minder zin hebt, dan is de kans dat je uiteindelijk een dermate lage testosteronspiegel krijgt dat het gaat zorgen voor erectiestoornissen. Het zou ook kunnen dat je minder snel spieren kweet, chagrijnig bent, of gewoon vermoeid raakt. Op dat moment is het een goed idee om een doktersconsult te vragen.

Soms is de oplossing voor een erectiestoornis vrij ongecompliceerd. Misschien moet je overstappen op een andere medicatie, meer bewegen of wat andere dingen veranderen. Heb je echter gezondheidsproblemen dan is alleen het nemen van een pil niet genoeg. Daarom is het cruciaal eom erectiestoornissen voor de blijven door deze signalen goed bij te houden.